Loppis

Idag har jag varit på stångberga gård och sålt av mig lite saker. Det gick dock väldigt trögt, men fick en del saker sålda och fyndade två saker. 
Köpte ett Sprenger bett för 40kr och nypriset är runt 1000 lappen, fint skick och allt. Så himla värt, ska testas idag på Campari. 
Sedan köpte jag även ett kraft schabrak för 20kr visserligen står det Märsta ridklubb på sidan, men som vardags slit och släng schabrak så duger det.
Fina saker! 

Ska äta snart och sedan åka vidare till stallet, ska rida Campari en sväng och se hur han går på bettet och om det passar. 

(null)

Sthlm

Wow, inte haft en sekund lugn idag. Gick upp halv 7 för att åka tills Stockholm så fort som möjligt. Väl inne i stan skulle vi äta, shoppa och träffa min moster. Såå kul! 
När vi kom dit så åt vi på ett café direkt till vänster när man kommer in i gallerian, så gott. Jag åt en skagenwrap, ÄLSKAR skaldjur. Sedan shopping, shopping, shopping. Mycket fint och mycket saker på rean. Köpte världens drömjacka från DM, mocka liknande jacka, svart såklart. 
Sedan hade vi shoppat klar och då åt vi på brugerking en snabbis, var sååå törstig och när jag får läsken så är den varm och avslagen. Huuuur kul hahah, maten var helt ok. Mätt vart jag och sedan åkte vi hem runt 16 tiden, men inte hem hem. Utan dirket till stallet, Emma red Campari på utebanan då Henrik Ankarcrona har kurs i stallet och ridhuset är bokat. 
Nu har jag äntligen landat i soffan, skönt. Imorgon blir det loppis i ett ridhus runt Brottby. Skönt att bli av med saker som man inte har användning av! 

(null)

Camparis "skada"

(null)

För att reda ut en sak i taget så känner jag att jag måste berätta för er om Campari och varför han har vilat mycket, inte gått så hårt osv. Det skulle blir konstigt om jag skulle börja om på en ny kula när jag håller på att sätta igång honom och uppdatera er precis som om ingenting har hänt, för det skulle märkas väldigt tydligt att allt inte alls står rätt till.
 
Jag vet inte om man kan kalla det skada, för det är en inflammation, så en så "allvarlig" skada är det inte men den kan bli allvarlig om man inte behandlar den, och därför väljer jag att kalla det en skada, även om det låter värre än vad det är. Alla detaljer sitter inte kvar i mitt minne, eftersom att det var ett par månader sedan han fick sin inflammation. 
 
Iallafall, jag har för mig att det var i början utav Juni som jag skulle ut och rida, precis som vanligt. Jag kom in i stallet och skulel hämta honom precis som vanligt, men har böjde bort huvudet och visade på ett eller ett annat sätt att han inte ville följa med mig ut ur boxen, på vår ridtur. Jag kopplade inte det då, för han är busig som ni vet och kan driva med en ibland. Jag tog ut honom, gjorde i ordning honom precis som vanligt.
Kom ihåg nu att det här är på försommaren vilket är den tiden på året som han börjar komma in i sitt sega mood, så även om han var hängig eller liknande så märkte jag inte av det helt enkelt.
 
När jag sedan skulle sitta upp på stallplanen så hörde jag när jag tog uthonom att det var något som inte stod helt rätt till. Jag hörde att stegen inte var som de brukade osv. Men jag tänkte att jag sitter upp ändå och försöker helt enkelt. För att se om det ger sig eller blir värre. Jag satt upp, precis som planerat och han började grovhalta, han var riktigt halt. Jag hoppade SÅKLART av honom och gick in med honom. Detaljerna mellan de här dagarna är väligt oklara då jag inte komemr ihåg mer än att jag var så otroligt orolig och förtvivlad.
 
Det jag kommer ihåg är att han fick gå i sin vanliga hage som vanligt, men han reds inte alls. Vi ställde av honom i en månad för att se om det kanske bara var en överansträngning. Men det gick inte över. När det hade gått en månad och någon vecka så bestämde vi oss för att åka in med honomtill klinik och göra en utredning. Varför var han halt? Och hur kunde det komma så plötsligt? Han var ju inte halt dagen innan när vi red? frågorna var många och svaren avr få.
 
Många vi har stått med olika personer i en del stall och en del människor har alltid kommenterat att han kan ha ont i ryggen eftersom att han hoppar och är allmänt studsig. Men för att klargöra en sak, det satt inte i ryggen. Så nu är det slutsnackat om den saken och vi lägger det på hyllan.
Vi sprang med honom och sedan bedövade de på olika delar där de trodde att han kunde vara halt, och tillslut så kom de fram till att han hade en inflammation i bakknäet. Vilken lättnad, han fick behandling och vi åkte hem samma dag som vi kom dit. Vi påbörjade en behandling och mycket skritt för hand, tillslut var vi uppe i att skritta honom för hand en timma om dagen, och ni kan ju tänka er Campari och hans tålamod.

Behandlingen och rehab fungerade och vi kunde sätta igång honom efter ett återbesök i Augusti, därifrån har vi tagit det väldigt lugnt, tagit den tid som krävs för att han ska hålla och ja, vi håller fortfarande på att sätta igång honom. Men vi rider i dagsläget dressyrlektioner och småhoppar lite smått. Allt för att han ska få de största chanserna som han kan få för att han ska kunna hålla.
 
Hoppningen är lite komplierad för tillfället, han flyger upp i lfuten mycket, bockar osv. Men det är ju såklart för att det är så himla kul. Men man blir lite rädd när han kör sina fullfartbocksprång3meteruppiluften. Men vi tar det sakta men säkert så kommer bitarna att så småningom också att falla på plats. Dressyren fungerar superbra, lagt upp ett nytt "schema" med Suss (tränaren) och hittills har det fungerat så himla bra, stadig stadig och lugn lugn. 
 
 

Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se