Hur lägger jag upp mitt plugg?

Jag vet att det vi "skolungdommar" har svårast för är att få vårat plugg gjort, det är galet lättv att sitta och säga, nej men jag pluggar 20 min varje dag, men händer det verkligen?
Det störsat misstaget jag gjorde i hela 9:an var att jag brydde mig inte alls om läxor, jag struntade i engelska glosorna och läs läxorna. Jag var liksom så uppdatgen med mitt egna liv och fokusera på att må bra. Vilket jag nu märker att jag verkligen inte gjorde, innerst inne. Jag har super lätt för att dölja mina känslor, när jag är ledsen så märker man knappast det för att mitt leende gömmer det. Läxor plus att må bra vart liksom för mycket för mig. Jag gick ut 9:an med bra betyg men, jag vet att skulle jag har lagt ner extra mycket krut på skolan så skulle jag ha så mycket bättre meritvärde än vad jag hade. Men men.
 
Jag har börjat plugga mer nu i gymnasiet, jag lägger upp mina uppgifter mer och planerar i steg hur jag ska göra dem och se till att dem blir klara i tid. Vilket också var en av dem sakerna som jag var sämst på. Det är svårt att orka med att kämpa hela tiden när man inte är van vid det, men jag kan varmt rekommendera er alla en bra allmernacka, som man kan skriva upp allt i. Läxor, inlämningar, prov, ja, you name it.
Sedan är jag inte den som ska säga hur otroligt lätt skolan är och hur bäst jag har varit i mitt liv under alla år i skolan, för jag vet exakt hur svårt det är. 
 
Det bästa man egentligen kan göra är att fråga en kunnig person om hjälp, jag frågar sällan om hjälp. För jag intalar mig själv att jag klarar det här, fast det gör jag egentligen inte. Tragiskt nog ;)
Jag vill bli bättre på det för jag vet att skulle jag fråga om hälp så skulle jag få den hjälp som jag behöver. 
 
Jag tar alltid en dag i veckan helt ledig ifrån stall, stress och allt utöver det. För att jag ska kunna lägga ner plugg på skolan, en dag i veckan och rå plugga. Annars skulle jag inte hinna, mina vardagar är full proppade med saker att göra hela tiden. Det kan ni som vill hitta på något med mig relatera till hahah ;)
 
 


Tilda Barkselius

Riktigt intressant att få höra hur du gör!

Svar: Vad kul att det hjälpte någon! :)
theresesw.blogg.se


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se